skip to Main Content

Clown @ work

Eind juni 2019 was ik co-host in een bijeenkomst van practitioners van de Art of Participatory Leadership in de EC in Brussel. Mijn belangrijkste rol was deelnemers uitnodigen om samen creatief te oogsten. Het resultaat: gedichten, tekeningen, een lied en … Guh-Ug, mijn clown.

Een clown uitnodigen, betekent deuren openen naar vreugdevolle openheid, verbinding door lachen en de mogelijkheid om de olifanten in de ruimte te erkennen. Het is wijsheid die op een verrassende manier wordt geleverd. (Guh-Ug is, zelfs voor mij, respectvol onvoorspelbaar :-))

Bij het uitchecken op de laatste dag zei iemand: ‘Kon er maar in elke bijeenkomst een clown zijn …’.

Er bestaat veel “onbewuste clownerie” in teams en organisaties. Genegeerde standpunten die hun uitweg zoeken in respectloze grappen, cynische opmerkingen, irritante onderbrekingen. Het zien, begrijpen en bewust worden van de rol van de clown in jou, in het team, in het systeem, kan de broodnodige ruimte vrijmaken voor samenwerking en nieuwe verhalen.

Guh-Ug neemt graag deel aan uw volgende bijeenkomst. En mail me gerust voor meer informatie over een workshop rondom clowning.
 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top