skip to Main Content

Jubileum 30 jaar

Ze waren al 30 jaar samen. En ze planden om er nog 30 bij te doen. Reden genoeg voor hen om dit unieke moment met vrienden en familie te vieren. Maar ze wilden dat het meer was dan ‘gewoon een feestje’. Ze wilden dat het speciaal was, leuk en een ervaring van groei en transformatie was voor alle betrokkenen.

Dus kwamen we samen en creëerden een namiddagritueel van 1,5 uur voor 60 personen, een mix van familie en vrienden die elkaar niet zo goed kenden.
Het doel van dit ‘moment van stilstaan’ was drieledig:

  • 60 individuen transformeren tot een groep mensen die tegen de avond de dansvloer op zouden gaan alsof ze elkaar al eeuwen kennen
  • het vieren van de overgang van de eerste 30 naar de tweede 30
  • waarbij alle deelnemers een moment van transformatie en groei zouden ervaren

Het getal zelf, 30, bleek een mooie vertaling van deze doelen: de nul als een cirkel, de drie als een oud symbool voor transformatie. Er is ook bewust gekozen voor de plaats van het feest: het prachtige kasteel van de Heerlyckheit, een plek gewijd aan groei, reflectie en transformatie.

Woorden gegeven aan de cirkel, verhalen bedenken en vertellen over betekenisvolle objecten in kleine groepen en woorden ontvangen uit de cirkel: in drie simpele bewegingen was een groep geboren, had transformatie plaatsgevonden en werd een drempel overschreden. Kostbaar…

“Je hebt ons op een prachtige wolk gezet en we zijn pas de volgende dag uitgestapt”, zei het stel. Het was me een genoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top