skip to Main Content

Ik zie mensen vaak als bossen in plaats van bomen. Eén persoon kan zoveel verhalen bevatten. Je zou me een van die ‘Slashes’ kunnen noemen: mensen die meerdere carrières of roepingen tegelijkertijd nastreven. Dus laat me mezelf aan je voorstellen. Op veel verschillende manieren. Een mozaïek van woorden, afbeeldingen, projecten, … Ik laat het aan jou over om de ingang te vinden die resoneert met jouw verhaal…

Een korte biografie

Stien (1974) is een in Brussel gevestigde facilitator, schrijver, muzikant en theatermaker. Ze traint en faciliteert groepen sinds 1996 en heeft een achtergrond in taalkunde, theaterwetenschap, communicatie en creativiteit. Haar huidige werk in organisaties richt zich op leiderschap en participatief samenwerken. Ze gebruikt haar artistieke vaardigheden ook om gedenkwaardige feedbackmomenten te creëren tijdens evenementen en schrijft gedichten, verhalen en liedjes om het leren te ondersteunen of mijlpalen te markeren.

Als ceremoniegids creëert ze rituelen voor speciale evenementen. Ze schrijft, speelt en regisseert theatervoorstellingen, altijd op zoek naar manieren om dit te combineren met een maatschappelijk project. Ze componeert haar eigen nummers en zingt. Ze is mede-oprichter van het theatergezelschap Cie Tisserin a.s.b.l. evenals de burgerbeweging Cirkels – We hebben de keuze.

Vlaams (Nederlands) is haar moedertaal, ze spreekt vloeiend Frans en Engels en ze staat haar mannetje in het Duits.

Download mijn ‘officiële’ Europass CV

Mijn partner Stéphane Brodzki en ik creëerden Cie Tisserin in juli 2015. Ons eerste doel is het creëren en ondersteunen van artistieke projecten, waarbij experimenten worden bevoordeeld en de sociale en culturele dimensie wordt verkend. Ook organiseren we regelmatig zondagmiddagconcerten en theatershows in onze loft-woonkamer in Schaarbeek. Ons volgende theaterproject: de re-creatie van het theaterstuk Silence Complice.

De dame in het rood op deze foto ben ik die een geboorteceremonie begeleid. Een prachtig ritueel in samenwerking met Linda Corstjens. Tot nu toe heb ik 4 huwelijksrituelen, 2 geboorteceremonies en een 30-jarig jubileum begeleid. En dat smaakt naar meer!

Dit ben ik tijdens een cursus Clowning in Studio Mickael Tsjechov in Brussel in 2018. Een ongelooflijk verrijkende ervaring, intussen heb ik er 4 achter de rug!

Een van de mooiste complimenten die ik ooit heb gekregen kwam van mijn (toen 19-jarige) petekind Floor. Heel trots om haar meter te zijn!

Ik en mijn levenspartner Stéphane in Studio Mickael Chekhov, onder leiding van Nathalie Yalon, een geweldige leraar met een sprankelende spirit.

In mei 2019 speelde ik met succes mijn eerste theatermonoloog, met de ukelele als mijn partner in crime. Het verhaal van een jonge vrouw die uit de gevangenis van woorden en (familie) verhalen ontsnapt. Een fantastische ervaring!

Ik ben mede-oprichter van www.wehavethechoice.com, een vrijwillig burgerinitiatief van Kristin Verellen – die haar levenspartner verloor bij de aanslagen van Maelbeek op 22 maart 2016 – en een vriendenkring. In een wereld waar hardheid, polarisatie, extremisme, blind geweld en terreur tot traumatiserende situaties leiden, willen we een cultuur van inclusieve inclusie en dialoog opbouwen. Dit is een foto van een Circle die ik in 2018 heb gehost.

Een poëtische observatie die ik schreef tijdens een workshop over Reinventing Organizations in 2016 vond zijn weg naar het raam van Tweeperenboom in Winksele.

Wat doet een dichter meer dan
de moed verzamelen, beginnen, kiezen
uit een vloed van woorden
en die met zorg herschikken
rondom een plek van openheid

niet te weinig, niet te veel

stilletjes wachtend tot
tussen de lijnen door
uiteindelijk iets gaat schemeren,
een zin, magie
en ook hoe de dichter
zichzelf telkens weer
opnieuw uitvindt.
Zijn we niet allen dichters
rondom die open plek,
hoeders van een anders dat
ook zonder meer
zijn weg naar ons wel vindt.

Nog een workshop in Studio Mickael Tsjechov in Brussel, met meester leraar Leonard Petit. Geweldige man, geweldige ervaring.

I like to wake up each morning and not know what I think, that I may reinvent myself in some way
Stephen Fry
Dit zijn video’s die ik heb gemaakt voor nummers die ik samen met mijn stiefdochter heb geschreven. Inmiddels hebben we 4 nummers en zijn er meer op komst!

Met deze vrolijke bende heb ik Aline, een tragiekomedie over keihard kijken maar niemand zien gecocreëerd. In 2017-2018 waren we artist in residence in Zinnema (Anderlecht). Ik schreef en regisseerde het stuk, zij waren briljant, vanaf de eerste dag van het repetitieproces tot de laatste dag op het podium. 

Mijn achtergrond

Ik was een taaltrainer, een PR-functionaris op een internationaal kunstfestival, een vertaler en copywriter, een consultant bij de Belgische Post, een coach voor ondernemers, een facilitator van brainstorms en multi-stakeholderprocessen en een trainer in participatieve en co-creatieve methoden. Na 6 jaar in dienst ben ik in 2004 als freelancer gaan werken en heb ik in 2007 mijn bedrijf Ziraffa opgericht.

Mijn studies

Ik heb een Master in de Linguïstiek en een Postgraduaat in de Theaterwetenschappen, en ik heb tal van bijscholingscursussen gevolgd. trainingen, seminars, intervisie- en uitwisselingsdagen over Solution Focused Communication & Approaches, Creativity & Brainstorm Techniques, Project & Process Management, Art of Hosting and Harvesting Conversations that Matter, Multi-party Conflict Mediation, Group Dynamics, Theory U, Deep Democracy, Spiral Dynamics, Open Space Technology, Future Search, Change Journey Facilitation, Graphic Facilitation & Harvesting, Embodied Facilitation, Systemic Constellations, Mindfulness, Intuitive Intelligence, Advaita Vedanta, Human Design, Rituals and Ceremony, Singing, Declamation, Directing, Performing, Clowning, Storytelling & presentatie.

Back To Top