skip to Main Content

Ewoud Monbaliu

Ewoud (°1972) heeft een achtergrond in event-communicatie en social marketing. Tussen 1999 tot 2006 zette hij maatschappelijke evenementen zoals de Autovrije Zondagen Antwerpen, Erfgoedweekend en Week van de Fair Trade op de kaart.

Van 2005 tot 2011 was hij Managing Partner bij Change Designers, een 15-koppig communicatiebureau. Als expert in maatschappelijke verandering richtte dit bureau zich tot overheden en sociale organisaties. Ewoud onderbouwde er communicatieproducten met communicatieprocesssen.

Via Levuur geeft hij nu zijn passie voor participatieprocessen met burgers verder vorm. Zo boort hij een diepere laag in het woord communicatie aan, communis.

Mensenluisteraar en gedragsveranderaar

Ewoud is gecertifieerd Master practioner in NLP, volgde verschillende workshops in creatief denken en projectmanagement en is gecertifieerd systeemopsteller (KULeuven Kernkracht Johannes Schmidt). Hij behaalde cum laude zijn licentiaat Germaanse Filologie (KULeuven) en postgraduaat Middeleeuwse Geschiedenis (Arhus Universitet, Denemarken).

Sociaal ondernemer

Ewoud gelooft in de creatieve kracht van mensen die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en hun omgeving. Met regelmaat zet hij ook eigen acties op.

Ewoud is voorzitter van de Jury Buiten Categorie van de Koning Boudewijnstichting. Deze jury ondersteunt individuen die blijk geven van maatschappelijk leiderschap.

Als initiator en voorzitter van Zuiddag vzw draagt Ewoud bij aan een  solidariteitscampagne waarbij jaarlijks zo’n tienduizend jongeren tijdens de schooluren een dagje werken. Hun loon van 1 dag schenken ze aan leeftijdsgenoten uit het Zuiden.

Als jonge twintiger organiseerde hij drie jaar op rij de D-Dag, Dag van de Democratie.

www.levuur.be

Back To Top