top of page

Wat houdt ons tegen?

Bijgewerkt op: 9 sep. 2023

Dit wou ik posten op LinkedIn... maar ik twijfelde


Grace. Ik schreef dit gedicht eerder deze week in een workshop 'Awakening to the Poetic', geleid door een opmerkelijke vrouw en dichteres: Brooke McNamara

Mijn ode aan het vrouwelijke, op deze internationale dag van de vrouw,


Ik wou het gedicht ook posten op LinkedIn. Maar ik twijfelde.

LinkedIn is tenslotte een plek voor Serious Business. 🤔


Ik overwon mijn remming.


Want tot nader order geloof ik dat ook LinkedIn gebruikers allemaal mensen zijn 😊 Dat ze net als ik hoogtes en laagtes kennen, mensen ontmoeten, mensen verliezen, vreugde en verdriet ervaren, soms kwaad en bang zijn, soms een gat in de lucht willen springen...


Gisteren hoorde ik weer eens dat we in een BANI-wereld leven, een broze, angstige, niet-lineaire, onbegrijpelijke wereld. We weten het allemaal. Wij voelen het. Ons lichaam en onze geest reageren op deze realiteit op ontelbare, vaak destructieve manieren . En toch, van zodra we onze werkplek betreden, zwijgen we in alle talen. We bannen onze gevoelens, onze kwetsbaarheid, schakelen zelfs ons lichaam uit. We schuiven het allemaal onder het tapijt. Ik weet dat ik het heel vaak heb gedaan en nog steeds doe. Net nog, toen ik aarzelde om een gevoelig gedicht op LinkedIn te posten...


Waarom is het zo moeilijk voor ons om onze menselijke ervaring te delen in de context waarin we zoveel van onze tijd doorbrengen en meer dan ooit verbinding nodig hebben om te kunnen reageren op de uitdagingen die voor ons liggen?


Ik geloof dat we allemaal meer ruimtes nodig hebben waar we kunnen delen wat er op dit moment in ons leeft.

Ruimtes waar we mogen voelen, mens mogen zijn.

Ruimtes waar we kunnen raken, verbinden en inspireren.

Transformeren zelfs.


Ja, ook in organisaties. Waar tijd kostbaar is.

Laat me dat anders formuleren:

Vooral in organisaties. Omdat tijd kostbaar is.


En ik heb voor mezelf in de loop der jaren ontdekt dat een van de manieren om zulke ruimtes te creëren een combinatie van artistieke expressie, embodiment en ontmoeting is. Awakening to the Poetic.


Voel jij in jouw (werk)omgeving ook de nood aan meer ruimtes om elkaar als mens te ontmoeten? Acuut, door een verlies, afscheid of ingrijpende verandering? Of eerder algemeen, in het licht van de huidige tijd en uitdagingen?

Ik co-creëer met liefde een workshop, ritueel of inspiratiesessie in de creatieve ruimte, op maat van jouw organisatie, rond een thema dat er voor jullie toe doet. Je vindt voorbeelden en inspiratie op deze website. Of neem gerust contact met me op, ik hou van inspirerende gesprekken bij een kop koffie.


16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page