skip to Main Content

participatief leiderschap
leertrajecten
luistercirkels
teambuilding

TEAM & ORGANISATIE

Bezieling? Niet meteen een gangbaar woord in de meeste organisaties, zeker niet in de corporate wereld. 

De kans is evenwel groot dat in jouw team of organisatie vragen leven over intrinsieke motivatie en eigenaarschap. Zien jullie graag de juiste persoon op de juiste plek. Streven jullie naar begeesterend leiderschap, performante samenwerking, gezonde cohesie in teams en verbinding tussen individuele waarden en die van de organisatie?

Dat alles heeft in mijn ogen te maken met bezieling. En het zijn boeiende uitdagingen waar ik jouw team of organisatie graag in ondersteun.

Wat

Je kan een organisatiesysteem benaderen vanuit verschillende invalshoeken die elkaar voortdurend beïnvloeden: structuur, processen, cultuur en capaciteit. Mijn interventies richten zich voornamelijk op cultuurverandering en de opbouw van capaciteit, met focus op de boeiende relatie tussen het individu en het collectief. Hoe kan een groep de ontplooiing van een individu ondersteunen, en vice versa? 

In de praktijk betekent dit dat ik korte en langlopende trajecten aanbied, rondom participatie, leiderschap, cohesie en samenwerking.  Binnen de Europese Instellingen maak ik ook regelmatig deel uit van een hosting team voor participatieve processen.

Voor wie

Ik werk met mensen uit zeer verschillende sectoren en op elk 'niveau': medewerkers, leidinggevenden en andere relevante stakeholders. 

Het leven draait niet langer om individueel succes, maar om succes als collectief organisme.

Richard Ruddleraar, mysticus en dichter

Nogmaals bedankt voor deze rijke wisselwerking van vandaag. Vond vooral erg interessant om samen met jouw de gezamenlijke sessie voor te bereiden. Het idee om onze medewerkers goed te observeren tijdens de verschillende oefeningen gaf mij een nieuwe dimensie aan de coaching. Het was een erg bijzondere ervaring. Merci !

Philippe Lemineur
Vennoot, Origin Architecten

Aanbod

Participatie & Leiderschapstrajecten

Korte of langlopende trajecten in organisaties rondom (participatief) leiderschap. Een creatieve mix van methodieken, modellen, praktijk, met waar gepast en ondersteunend ook inbreng vanuit een artistieke invalshoek.

Enkele voorbeelden van trajecten die ik in de voorbije jaren heb (co-)begeleid:

  • Driedaagse Art of Participatory Leadership Training i.s.m. het Art of Hosting Netwerk 
  • Tweedaagse training Participerend Samenwerken
  • Future Teamleaders traject, in de vorm van modules, met leerreizen en groepsopdracht - looptijd: 9 maanden
  • Young Potentials traject, in de vorm van modules, met leerreizen en groepsopdracht - looptijd: 9 maanden

Creatieve & Artistieke Teambuildings

Laat me van bij het begin duidelijk zijn: zomaar een teambuilding of teamdag zonder voeling met het systeem, brengt niet veel zoden aan de dijk. Daarom begin ik iedere interventie met een open en eerlijk gesprek: is dit wat nu echt nodig is in jouw team, jouw organisatie?

Indien ja, dan gaan we aan de slag! Dit zijn enkele verrassende, artistieke en creatieve invalshoeken

  • De wijsheid van je clown. Ja, je hebt het goed gelezen. Clown. Een heel bijzondere leermeester die ons op een fantastische manier doet werken aan broodnodige skills in een veranderende wereld. Download hier een basic flyer met informatie (in het Engels)
  • Harmonie via zingen. Een unieke combinatie van individuele stemcoaching door Martine Reyners en teamcoaching door Stien, met als kers op de taart een eigen teamlied!
  • Samen naar een theater- of dansvoorstelling, i.s.m. het KunstenFESTIVALdesArts (jaarlijks festival in mei), met nadien een reflectieve dialoog
  • Participatieve dialoog rondom thema's die spelen, met als kers op de taart een eigen teamlied!

Luistercirkels
Online & Offline

Een storytelling cirkel rondom een ‘hot topic’, een oefening in luisteren en delen. Inclusief intake, besluitvormingsproces, voorbereidend traject en nazorg. Met als bijzondere extra: een creatieve oogst van de cirkel in de vorm van een poëtische observatie. 
Over de online versie lees je meer hier, de offline versie verloopt gelijkaardig, maar dan... live!

We have the choice
Online & Offline Cirkel

Op moeilijke kantelmomenten kan een Cirkel van We have the Choice soelaas bieden. Als mede-oprichter en cirkelbegeleider van het eerste uur stel ik deze prachtige organisatie hier graag aan u voor:

We have the Choice is gegroeid uit een burgerinitiatief van Kristin Verellen – die haar levenspartner Johan Van Steen verloor in de aanslagen van Maalbeek op 22 maart 2016 – en een kring van vrienden. Intussen is We have the choice uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 70 vrijwillige cirkelbegeleiders.

Sinds de aanslagen begeleidt We have the choice verbindende Cirkels in verschillende multiculturele contexten op belangrijke kantelmomenten. Cirkels worden georganiseerd in samenwerking met partnerorganisaties, zowel op locatie als online.

Aanpak

Een eerlijke inschatting

Mijn eerste zorg is het definiëren van de kernvraag. Wat staat er echt op het spel? En waarom? Wie moet er vanaf het begin bij betrokken worden? Zijn wij de juiste personen om dit werk te doen?

Focus en Impact

Ik ben resultaatgericht. Niet omdat ik werk naar vooraf vastgestelde doelen, maar omdat ik doelgericht werk en zo lang als nodig bij het proces blijf.

Reële uitdagingen aanpakken

Ik zal altijd zoeken naar mogelijkheden om dat te doen, waardoor de impact vergroot.

Op een participatieve manier

Al mijn interventies zijn co-creatieve, participatieve processen. Van begin tot eind zoek ik naar effectieve manieren om alle stemmen te horen en gebruik te maken van de collectieve wijsheid.

Werken met de onderstroom

Ik creëer de voorwaarden voor mensen om dapper de vraag achter de vraag te stellen, om die langverwachte gesprekken te voeren, om de wijsheid van de minderheid naar boven te halen.

Polariteit als kracht inzetten

Veel mensen lopen vast in polariteit, maar in werkelijkheid is het een geweldige bron van kracht, energie en wijsheid. Die kracht naar boven laten komen is onderdeel van wat ik doe.

Denken in systemen

Een team of een organisatie is geen vacuüm. Het zijn systemen die onderdeel zijn van een systeem, systemen bevatten en aansluiten op andere systemen.

Viertalig

Ik faciliteer vloeiend in het Vlaams / Nederlands, Frans en Engels, en sta mijn vrouwtje in het Duits. Ik kan ook gemakkelijk twee talen combineren.

Creatief en Artistiek

Als theatermaker, schrijver en muzikant heb ik verschillende tools tot mijn beschikking om de ervaring van mijn interventies te intensiveren en / of om een artistiek object in woorden of beelden te (co-) creëren, waarbij ik het zichtbare en het onzichtbare resultaat vastleg.

Fun

Spelen is een vaardigheid die we maar al te vaak vergeten. Ik zal altijd oprecht zijn. Ik ben misschien niet altijd serieus. Lachen is een goed teken: het betekent dat we iets hebben losgelaten, iets anders zijn tegengekomen, uit onze comfort zone zijn gestapt. Fun verzekerd dus!

Professionalisme

Voor mij betekent dit walking the talk, respectvol, direct, effectief en transparant zijn, en continu evolueren en leren in mijn vakgebied.

Een breed netwerk

Als ik de complementaire vaardigheden van een collega nodig heb, als ik geen tijd heb of als ik gewoon denk dat iemand anders beter geschikt is dan ik om het werk te doen, heb ik een breed netwerk van professionals dat ik kan aanbevelen.

Berichten

Back To Top