top of page

Wie is Stien?

STI_edited.jpg

Foto: Hans Stockmans

Net als iedereen oefen ik al een leven lang in mens-zijn, ondanks en dankzij de harde klappen op mijn pad. Je maakt me blij met een mooi of grappig woord, een warm, diepgaand gesprek bij een kopje koffie, rakende muziek, een hart dat zich opent, een vleugje magie en mysterie, én simpele, praktische oplossingen. Ik noem mezelf dan ook wel eens een pragmatische poëet. Anderen geven me de titel van creatieve duizendpoot.

 

Ik heb een stevige achtergrond in taal, communicatie, cultuur en persoonlijke ontwikkeling. Al meer dan 20 jaar begeleid ik leer- en verandertrajecten in corporate, non-profit en overheid, ik ben facilitator, trainer en spreker, singersongwriter, woordkunstenares, performer en theatermaakster, partner en plus-moeder. Je ziet me bij gelegenheid ook wel eens een ceremonie begeleiden of een culturele avond presenteren. 

 

Ik richtte in mijn thuisbasis Brussel samen met mijn Franstalige partner het sociaal geëngageerde theatergezelschap Compagnie Tisserin op en lig mee aan de basis van de burgerbeweging We have the choice, ontstaan vlak na de aanslagen in 2016.

 

Ik woon in Schaarbeek met mijn spiegelende geliefde en wijze plusdochter, met wie ik zo vaak als het kan de natuur in trek.. Geef me een bos en ik smelt. Het brengt me de rust die ik nodig heb. Tegelijk hou ik van de vele verhalen die een stad te bieden heeft. Uiteenlopende werelden die mooi samenvallen in ons kalme achterhuis in grootstad Brussel, waar we uitzicht hebben op een gigantische lindeboom. Kom gerust eens langs, we organiseren er regelmatig ook huisconcerten. 

Wat heb ik daarvoor gestudeerd

Trainingen, workshops, seminaries,

intervisies & stages

Embodied Leadership, Embodied Coaching & Facilitation, Deep Democracy, Leaning into conflict, Multi-party mediation, Storytelling, Voordracht, theater, muziek, schrijven, Teamontwikkeling,, Change journey, Theory U , Systeemopstellingen, Open Space Technology, Future Search

Creativiteit en Innovatie, Oplossingsgericht denken, communiceren en werken

Art of Hosting and Harvesting Conversations that matter / Participatory Leadership

Internationale Trainings & Network

Academisch Coach

Licencie Germaanse Talen, Postgraduaat Cultural Studies

Academy for Coaching & Counselling

KU Leuven

Trajecten en opleidingen rond leiderschap, team- en organisatieontwikkeling faciliteer ik sinds eind 2021 bij het baanbrekende bureau Beanmachine. Ontdek het volledige Beanmachine aanbod en team hier.
Schermafbeelding 2022-09-06 om 14.56.40.png
BeanMachine_Groep2_SMALL.jpg
bottom of page