top of page

Op deze ben ik nu toch wel trots...

Bijgewerkt op: 9 sep. 2023


Ik ben normaal gezien niet zo van het delen van certificaten. Er is zoveel dat we leren door gewoon dag in dag uit te leven, en dat is in geen certificaat te vatten. Maar op deze ben ik nu toch wel trots.


Mijn relatie met mijn lichaam is op zijn minst moeilijk te noemen. Uit het hoofd en in het lijf niet echt evident. Aanwezig zijn in mijn lichaam betekende vooral pijn. Fysiek. Emotioneel. Die pijn is er nog steeds. Maar ik heb daarnaast gaandeweg ontdekt hoe ongelofelijk veel kracht en intelligentie er in mijn lichaam schuilt. Mijn vroegere hubris van 'mind over matter' is verdwenen als sneeuw voor de zon. Mijn mind is gestopt met vluchten en verzoent zich meer en meer met de rol van nederige dienaar van mijn lijf, hart en buik.


Bodywork, meditatie, theater, voordracht, zingen, clowning... Het heeft me al zoveel gebracht. Het voorbije jaar heb ik de turbo aangezet: ik volgde de opleiding Certified Embodiment Coach bij het Embodiment Unlimited Institute van Mark Walsh en ben sinds augustus officieel gecertificeerd. Joehoe! Een persoonlijke overwinning die ik bij deze opdraag aan mijn zwaar zieke zelf, nu al meer dan 10 jaar geleden. Goed gedaan meid.


Een nieuwe pijl op mijn boog die me bijzonder goed van pas zal komen in het werken met mensen in de creatieve ruimte. De wijsheid van je lichaam is gigantisch. Ik ondersteun je graag in het aanboren ervan. En blijf zelf elke dag oefenen ;-)
49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page