top of page

Ik was in de woestijn...

Bijgewerkt op: 30 apr.

Begin dit jaar ging het licht uit Ik kon niet meer. De gaspedaal moest los en mijn lijf duwde snoeihard op de rem. Over die momenten in het leven is al veel gezegd en geschreven. Ik ben niet alleen. Ook niet in de idee dat het mij niet zou overkomen. Maar daar was het dan. Overspanning. Burn-out verschijnselen. Ik stopte net voor ik blindelings de muur op knalde.


Mijn lijf vroeg en kreeg rust. Mijn brein idem dito. Ik ging de woestijn in.

Figuurlijk. En letterlijk.


Wist ik veel dat ik daar een oase aan zou treffen. Zou her-verbinden met de essentie. Er als herboren uit zou komen. Met een nieuwe naam en al. De bedoeïenen waar we mee reisden gaven iedereen een bedoeïenen naam. Ik werd Safia. The pure one. Ik draag haar als een diamant in mijn hart...Dit schreef ik daar voor de verjaardag van een vriendin. En meteen ook voor mezelf.


Jij rots

Jij zand

Jij vogel

Die zingt

Jij dansende

dochter

Van water

En wind

Jij moeder

Jij kind

Jij minnend

Bemind

Jij pen

En jij blad

Jij die

Steeds weer

Begint

Jij altijd

En nergens

Jij ruimte

Jij grot

Jij vierend

Gevierd

Jij leeft

Jij hier.


Ik ben er weer. Helemaal. Klaar om terug naar de essentie te gaan. Samen met jou.

Zelf ook die helende reis maken? Kijk eens op Home NL | Desert-Soul. Magnifieke organisatie. Gewoon doen.


UPDATE! Van 7 tot 14 november 2024 begeleid ik zelf een woestijnreis, samen met Marleen Hofman van Desert Soul. Zo blij!84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page