top of page

STI.LL in concert : raken, geraakt worden, verbinding…


Na een concert van onze band STI.LL krijgen we steevast in een of andere vorm deze drie uitspraken terug als feedback:

“Het heeft me geraakt.”

“Het heeft me hoop gegeven.”

“Ik voelde zoveel warmte en verbondenheid.”


De eerste twee kan ik altijd makkelijk plaatsen. Woorden hebben impact. En muziek raakt ons voorbij de woorden. We gaan er letterlijk op mee trillen…


De derde daarentegen… warmte en verbondenheid. Hoe ‘doe’ je dat? Ik gebruik het woord verbinding vaak. En tegelijk weet mijn praktische, concrete zelf er niet altijd blijf mee. Hoe geef je zo’n abstract begrip handen en voetjes?


Tijdens mijn universitaire studies, lang geleden alweer 😉, ontdekte ik dat ik moeilijke begrippen soms beter begreep door het omgekeerde ervan te onderzoeken. In dit geval dus kilte en afgescheidenheid.


Ja, dat kan ik pakken. Ik voel de koele eenzaamheid van het opgesloten zitten in het eigen denken. Het gevoel dat je er alleen voor staat. De koude berekening van relaties die er enkel zijn om het eigen belang te dienen. Ik kan de sluitbeweging voelen van mijn eigen hart, wanneer het gekwetst is, boos, bang…


En ik kan zien hoe groot de schade is die destructieve afgescheidenheid aanricht in families, in teams, in organisaties. Mijn adem stokt letterlijk als ik aan die situaties denk…


Met andere woorden:


Wanneer we samen iets beleven. Wanneer we ons samen laten raken. Wanneer we samen creëren. In een omgeving waarin het hart open mag staan en alles gedragen wordt: dat wat moeilijk en lastig is én dat wat ons doet lachen en jubelen. Waarin we diep mogen in en uitademen en met heel ons mens-zijn mogen aanwezig zijn. Dan kan er warme verbinding ontstaan.


Dat is wat ik in de wereld mag zetten met bert candries, Pat Van Kerckhove en Renke Van Impe. En dat is wat mensen voelen tijdens onze concerten.


Kom het gerust zelf eens meemaken. Of nodig ons uit in jouw organisatie. En vertel ons nadien hoe jij het ervaren hebt en hoe jij aan meer verbinding wil werken in jouw context. We luisteren met open hart. ☺️


“Het zindert nog na en het heeft me echt diep geraakt.”
“We hingen aan je lippen van het eerste tot het laatste liedje.“

Hieronder vind je een overzicht van de publieke concerten van STI.LL dit najaar. STI.LL treedt ook op in privé huiskamers en bij organisaties, zowel non profit als profit.


12 oktober 2023 20u

GC De Markten, Brussel

“Mijn vriendin en ik waren tot tranen toe bewogen.”
“Jouw muziek doet dromen over hoe het anders zou kunnen... je ontroert maar je tovert ook een glimlach op ons gelaat.“

5 november 2023 15u30

GC Elzenhof, Elsene

Met een schrijfatelier en conversatiecirkel op 4/11

De teksten uit het atelier worden verwerkt in het concert van 5/11.

“Er was en ontstond een grote verbondenheid tussen het publiek en de artiesten maar ook tussen de mensen onderling.“
”Woorden die de ziel raken en helen. Het deed allen deugd.”

10 november 2023 20u

Au Rayon Vert, Jette

In het kader van ‘Bruxelles sur scène’6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentar


bottom of page