top of page

Zoet en zuur

Bijgewerkt op: 24 apr.

Ik schrijf deze brief vanuit een plek met een fenomenaal zicht op de Belgische Noordzee en denk aan al wie dit zal lezen. Aan jou dus. Aan waar je bent, wat je nu doet. Al dan niet in een zomerse bui, op een zomerse plek, relaxed…


Misschien proef je het leven zoet, of zuur, of ergens tussenin. Zoals het zalige appartement waar ik nu een week mag verblijven, een genereus en dankbaar geschenk van iemand die me lief is, en tegelijk een verhaal over de liefde tussen moeder en dochter, over verlies en verdriet. Zoals het moment waarop ik de ruwe versie van de nieuwe liedjes die we begin augustus opnamen in Frankrijk tijdens een lange wachttijd op een Brusselse spoedafdeling liet horen aan een vriendin die ontiegelijk harde tijden doormaakt en zich hierdoor even getroost wist. Zoals het telefoontje dat ik deze week kreeg over het nakende einde van een veel te jong en warm leven, te midden van mijn voorbereidingen voor de release van ons tweede album en onze concerten na de zomer. Hij zal het niet meer meemaken. Net zomin als mijn dierbare embodiment mentor, zangcoach en STI-LL believer van het eerste uur, Malcolm King, die in juni onverwacht overleed en naast mijn oneindige dankbaarheid ook een grote leegte achterlaat.Ik kijk naar de zee, de wiegende golven, luister naar haar meeuwen en haar weeën, voel eb en vloed in mij, en denk aan de woorden van Elisabeth Kübler-Ross:


De mooiste mensen die we hebben gekend, zijn degenen die een nederlaag hebben gekend, leed hebben gekend, strijd hebben gekend, verlies hebben gekend en hun weg uit de diepte hebben gevonden. Deze personen hebben een waardering, een gevoeligheid en een begrip van het leven dat hen vervult met mededogen, zachtaardigheid en een diepe liefdevolle bezorgdheid. Mooie mensen ontstaan niet zomaar.

Liedjes die raken ook niet, denk ik er in één adem door bij.


Sta jij in je leven, je werk, je organisatie voor lastige uitdagingen? Zoek je naar licht maar vind je vooral duisternis? Wil je je harnas afleggen en vanuit lijf, hart en buik stappen zetten naar meer mededogen, vloeibaarheid en liefdevolle verbinding? Nodig me uit voor een vrijblijvend gesprek en we bekijken samen hoe de creatieve ruimte jou en de mensen om je heen daarin kan ondersteunen.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page